Bier met limonade               naar............. Etiketten
Radler is vermoedelijk ontstaan in Beieren, maar wordt tegenwoordig overal in Duitsland en omringende landen in Centraal-Europa gedronken.
De drank zou zijn naam te danken hebben aan wielertoeristen (Fahrradler), die hem in de vroege twintigste eeuw als verfrissing zijn gaan drinken. Men kan hem zowel met bruin als met witbier of pils maken.
Traditioneel is de verhouding tussen bier en limonade 50 op 50, maar sommige fabrikanten verkiezen de combinatie met 60% bier. Voor de limonade verkiest men gewoonlijk die van citroenen.
                                                                                                                                                                                                      Klik op de foto
Alster
Alsterwasser (of kortweg Alster) is een typisch Noord-Duitse benaming voor een drankje van citroenlimonade met bier en wordt in Zuid-Duitsland 'Radler' of 'Gespritztes' genoemd.
De naam Alsterwasser is oorspronkelijk een vernoeming van de rivier 'De Alster', omdat deze rivier, net als het drankje, een bleke en heldere kleur had.
In Lübeck en delen van Noord Nedersaksen wordt Alsterwasser gemaakt van frambozenlimonade en is daarom rood.

Panaché
is de Franse benaming voor een mix van bier met Franse (citroen)limonade of sodawater. De hoeveelheid bier kan variëren van een mix van half bier en half limonade tot bier met een scheut limonade (of een scheut limonadesiroop).
Monaco is bier met een scheut 'grenadine'.Shandy
In de jaren '70 was Shandy bekend als een zoetig drankje met 1 vol% alcohol. Het was een geliefd drankje onder de jeugd tot 15 jaar. Het was te koop in de winkel, maar je kon het ook zelf namaken door 1/5 deel bier (pils) en 4/5 deel 7-Up voorzichtig met elkaar te mengen.
Dit drankje staat ook wel bekend als sneeuwwitje.